Design a site like this with WordPress.com
Mulakan

DOA MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG

DOA MAJLIS PENYAMPAIAN ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحِيْمِ

ا اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ.

Allahumma Ya Allah, Kami Menadah Tangan Merafa’kan Kesyukuran Kepadamu Diatas Segala Limpahan Nikmat Dan Rahmat Serta Diberikan Keizinan Dihari Yang Berbahagia Ini Dapatlah Kami berhimpun bersempena Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Jabatan (…) Polis Diraja Malaysia pada kali ini.

يَا اَلله ُ يَا كَرِْيمُ

Ya Allah, berkatilah khidmat bakti kami ini, satukan dan perteguhkanlah hati kami di bawah keredhaanmu. lahirkanlah perasaan persaudaraan, berkasih sayang, bermuafakat dan saling hormat menghormati antara kami. tanamkanlah ke dalam jiwa kami sifat sabar dan tekun dalam melaksanakan tugas dan sentiasa amanah di dalam segala tugas yang telah dipertanggungjawabkan kepada kami.

يَا اَلله ُ يَا شَكُوْرُ

Kami memohon dengan kemurahanmu ya Allah, kurniakanlah  hidayah dan ‘inayah kepada kami, kepada raja-raja dan pemimpin-pemimpin kami, semua ketua-ketua dalam PDRM khususnya Yang Dihormati Ketua Polis Negara dan Timbalan Ketua Polis Negara  dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan. Ya Allah, Bukakanlah pintu hati kami untuk menjadi manusia yang sempurna, taat kepada perintahmu, taat kepada arahan ketua, sentiasa sanggup menghadapi rintangan dan cabaran demi menjana dan memartabatkan agama, bangsa dan negara Malaysia yang tercinta.      

اَللَّهُمَّ اجْعَلْ جَمْعَنَا هَذَا جَمْعًا مَرْحُوْمًا وَتَفَرُّقَنَا مِنْ بَعْدِهِ تَفَرُّقًا مَعْصُوْمًا وَلاَ تَجْعَلْ فِيْنَا وَلاَ مَعَنَا شَقِيًّا وَلاَ مَطْرُوْدًا وَلاَ مَحْرُوْمًا.{رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّار}ِ وَأَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ اْلأَبْرَارِ يَا عَزِيْزُ يَا غَفَّارُ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ  وَصَلَّى الله ُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ  وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: