DOA SEBELUM MENJALANKAN TUGAS 1

DOA SEBELUM MENJALANKAN TUGAS 1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْمِ

اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعالَمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِه أَجْمَعِيْنَ . اَللّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى ذِكْرِكَ وَشُكْرِكَ وَحُسْنِ عِبَادَتِكَ

يَا اللهُ يَا ذَالْجَلاَلِ وَالْإِكْرَامِ

Di hari yang mulia ini, kami melahirkan kesyukuran kami kepada Mu kerana diberi peluang untuk memartabatkan pasukan Polis DiRaja Malaysia di negara ini.

يَا اَ لله ُ يَا شَكُوْرُ

Kami memohon restu dan kasih sayang Mu yang berkekalan dalam menjalankan tugas dan kewajipan yang diamanahkan. Jadikanlah kami golongan yang produktif dan berkualiti serta berjaya melaksanakan tugas dengan sempurna dan berkesan. Hindarkanlah kami dari sifat-sifat lemah, malas  dan suka bertangguh-tangguh dalam menjalankan tugas.

يَا اَ لله ُ يَا رَحِيْمُ

Kami memohon rahmat Mu, berikanlah hidayah kepada hati kami, cantumkanlah apa yang berselerak di kalangan kami, perbaikilah hal agama dan dunia kami, bersihkanlah pekerjaan kami, berilah cahaya kepada muka kami, berilah ilham kepada kami bagi mendapatkan jalan yang lurus serta benar, peliharalah kami dari segala kejahatan dan kemaksiatan dunia.

رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّ مِنَ الْخَاسِرِيْنَ . رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ . وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ . وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: