FITNAH AKHIR ZAMAN

FITNAH AKHIR ZAMAN

Keadaan kucar kacir bila dah tak tahu mana yang betul, mana salah. Info mana asli dan palsu. Hadith mana betul dan fake, makanan mana halal dan haram. Amalan mana betul dan salah. Berita mana betul dan palsu mana satu yang sahih dan mana satu direka reka.

Yang mana satu kita nak percaya dan ikut ?

Hukum hakam jadi rojak. Homo ok. Lesbian ok. Gay ok. Freemason Ok. Amanah Saham ok. Riba ok. Demokrasi ok. Rasuah ok. TIKTOK joget sotong ok. Semua ok. Inilah keadaan zaman Fitnah.

FITNAH PENDIDIKAN

Percaya sejarah palsu dlm buku2 teks sekolah, contohnya ada zaman Paleolitik,Neolitik,Mesolitik semua tik tik etc.

Percaya dan kagum Armstrong pegi bulan.Belajar tinggi2 amik kos Ekonomi, Islamic Banking etc,tapi kena kencing dgn yahudi British? hafal mcm2 formula susah2 yg sengaja dicipta, tapi masih tak faham konsep perbankan yg sebenar?Bila orang sampaikan kebenaran ko kata ini semua nasi lemak 3 segi? Paranoid?Inilah Fitnah pendidikan.

FITNAH PERUBATAN

Walaupun mangsa histeria berkali2 beritahu dia selalu diganggu dan nampak makhluk halus, tapi doktor kata itu hanyalah disebabkan masalah tekanan perasaan, dan akhirnya pesakit itu menjadi benar2 sakit jiwa/gila kesan daripada ubat dadah+kimia yg diberikan pada mangsa dgn

rawatan Psikologi’ dan ‘Psikiatri’.

Kalau anak sakit Anemia, bawa pegi hospital ,doktor suruh banyakkan makan organ dalaman haiwan/hati ayam utk tambah darah + ubat2 farmasi, sedangkan itu ajaran bullshit dari yahudi British,malah menimbulkan mudarat, ini juga Fitnah Perubatan.

FITNAH AGAMA/PERUBATAN

Memang wujud ayat ayat Ruqyah. Ayat ayat Quran ada hikmah menyembuh. Lebih afdal dan lebih efektif jika dibuat sendiri, dibaca difahamai dan diamalkan dgn penuh yakin.Tapi ramai penunggang agama ambik kesempatan buat agama jadi komersil. Keluarlah sabun , air, dan macam2 konon dah dibaca 30 juzuk, dan macam2 penipuan.Senang je. Solat tak payah, doa tak payah, amal tak payah, pakai je sabun dan minum air dah terus jin setan penyakit lari? Aik? Mudahnya? Inilah Fitnah Agama/ Perubatan.

FITNAH INFORMASI

Iklan tv dan doktor2 sarankan suruh guna ubat gigi berfluorida sedangkan fluorida itu punca kanser. Kalau page2 Melayu Hipster Acah Genius tulis Sejarah dan Kaji dunia tapi cedok dari media2 pro mason, dibayar oleh parti politik etc , sorang pun tak tahu. Main telan dan angguk je.Fakta bercampur aduk dgn auta.

SIBUK LAYAN group Cendekiawan Melayu, tapi disesatkan fakta dan masuk dakyah percaya sistem British. Inilah fitnah informasi.

FITNAH PAKAIAN

Terikut2 nk stylo, bangga pakai t shirt US Army, walaupun tahu US Army membunuh berbillion umat Islam, pakai t shirt logo Pentagram, Baphomet etc.Inilah fitnah Pakaian.

FITNAH HIBURAN / MEDIA

Sibuk Kaji Katun Jepun/Walt Disney bagitahu Dunia ianya Sastera Hebat. Tak kaji banyak Simbol dalam Katun tu adalah Simbol Sihir Minda Kanak Kanak dengan Sigil dan Logo sihir Kabbalah dan Babylon… Sebab tu anak anak jadi degil, dan kurang ajar macam yang tukang kaji tu. Nyanyi lagu Madonna – Frozen, tak sedar lirik tu adalah mantera sihir Kabalah yg memuja Iblis. malah Madonna itu penyembah syaitan dan ahli Churh Of Satan & Illuminati.Sebab tu konsert dia banyak satanic ritual.. Bila org nasihat, ko kata ini semua paranoid , taksuber?Walhal video clip lagu tersebut terang2 satanic ritual.Itulah contoh fitnah tersembunyi.Tak heran kenapa Melayu Islam banyak Eskeplentes hati dan otak tertutup menerima kebenaran.

Beratus2 fitnah lagi yang orang tak sedar.

FITAN

Merungkai permasalahan berdasarkan pandangan Islam dan hukum hakam Islam . Mengkaji pergolakan dunia dari hint dan firman dalam Quran dan Hadith.

Jadikan Quran dan hadis sebagai kaca mata sbab itu sebaik baik petunjuk. Good Luck  menghadapi akhir zaman yg sangat menguji iman dan taqwa. Bekalkan diri dgn kelengkapan yg sepatutnya.

— dari hamba Allah yang tidak tahu dosanya diampun atau tidak. C&P.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s